Ekoteot syntyvät yksityiskohdista. Ympäristöarviointia tehdään työn suunnittelussa joka päivä.

SOL

Ekoteot vaativat paneutumista

SOL on tehnyt hyviä ja velvoittavia sitoumuksia nykyisiä ja tulevia sukupolvia ajatellen.

– Otamme ympäristö- ja vastuullisuusasiat tosissamme joka päivä, SOLin ympäristövastaava Paula Haanpää toteaa.

– Käytössämme on maailman tunnetuin ISO 14 000 -ympäristöjärjestelmämalli ja olemme mukana Ympäristöministeriön kestävän kehityksen Sitoumus 2050 -hankkeessa. Lisäksi osallistumme useisiin erilaisiin yksittäisiin hankkeisiin, kuten Muoviton viikko ja tekstiilinkierrätyspalvelu.

Sitoumus 2050 katsoo Suomen tulevaisuuteen.

– Telaketju-hankkeessa kehitetään yhdessä muun muassa VTT:n ja Tekesin erilaisia poistotekstiilien hyödyntämismalleja.

– Monilla asiakkaillamme on käytössään esimerkiksi Green Office -ympäristöjärjestelmä ja heille on tärkeää, että myös meidän toimintamme on ympäristöystävällistä ja läpinäkyvää.

Hankintojen ympäristöarviointi koskee kaikkia tavaroita ja materiaaleja, SOLin ympäristövastaava Paula Haanpää toteaa.

Sitoumus 2050 koskee laaja-alaisesti kaikkea toimintaa.

– Ympäristöasioiden lisäksi siinä on myös tasa-arvoon, sosiaalisiin arvoihin ja koulutukseen liittyviä tavoitteita.

– Mietimme kokonaisia työuria, aina siitä kun työntekijä tulee töihin siihen asti, kun hän jää eläkkeelle. Laajalla koulutusohjelmallamme on tässä tärkeä rooli.

Monikulttuurisena työnantajalla on konkreettisia tavoitteita maahanmuuttajien kotoutumisesta ja työurien kehittymisestä.

– Meillä on työntekijöitä yli 60 eri maasta ja pidän sitä suurena rikkautena. Eri kulttuuritaustoista tulevia työntekijöitä on niin palveluvastaavina kuin esimiehinä.

Vastuullinen Kesäduuni hankkeessa SOL on ollut mukana jo vuosia.

Ekoteot syntyvät yksityiskohdista. Hankintojen ympäristöarviointi koskee kaikkia tavaroita ja materiaaleja. Ennen uusien koneiden tai laitteiden hankintaa niiden koko elinkaari selvitetään valmistajan tehtaalta alkaen.

– Myös käytönaikaisesta huollosta huolehditaan hyvin. Esimerkiksi huonokuntoiset akut voivat olla sähkösyöppöjä. Elinkaaren päässä tarkistamme ennen koneen romuttamolle lähettämistä, voisiko koneen vielä korjata tai saisiko siitä varaosia.

– Käytämme paljon kierrätysmateriaaleja, muun muassa kestosäkkimme ja moppipussimme on valmistettu kierrätysmuovipulloista valmistetusta uusiokankaasta.

Ympäristöarviointia tehdään työn suunnittelussa joka päivä.

– Tämä koskee meitä kaikkia. Kiinteistöhuollossa mietitään jätteiden käsittelyä ja siivouksessa pesuaineiden tarkkaa annostelua. Ajoreitit suunnitellaan tarkasti ja henkilökuntaa myös koulutetaan taloudelliseen ajamiseen.

– Puhdistusainevalikoimamme on tarkkaan harkittu ja tällä hetkellä 85 prosenttia käyttämistämme aineista on ympäristömerkittyjä. Yhteistyössä kotimaisen Kiilto Cleanin kanssa kehitetyillä omilla puhdistusaineillamme on kaikilla joutsenmerkki.

Jaa juttu

Sol.fi   |   Kuntasolisti.fi
SOL Palvelut 2018